DEKORATIONER

Det finns en rad olika produkter som kan användas för att dekorera en tårta. Vi är öppna för nya ideér och försöker att ständigt utvecklas. De flesta dekorationer som finns på våra tårtor är gjorda i socker. Vi arbetar mestadels med sugarpaste och marsipan när vi skapar våra tårtdekorationer.

I vårt sortiment ingår tårtor med bild på. En bildtårta möjliggör unika och personligt utformade tårtor. Kvaliteten på bilden på tårtan är beroende av kvaliteten på fotot ni skickar till oss. Vi rekommenderar därför att alltid använda en god kvalitet på bilderna, minimum 200kB.

Ett annat alternativ på dekoration är att använda färska blommor på tårtorna. Detta är vanligt bland bröllopstårtor men även för sommartårtor. Gå gärna in under PORTFOLIO där ni kan se exempel på tårtor vi har skapat.
FYLLNINGAR

Våra tårtor brukar fyllas med två olika fyllningar

Jordgubbar

Chokladtryffel

Vanilj

Hallon

Chokladkrokant

Citrusmousse

Jordgubbsmousse

Vit chokladmousse

Maracuya

Hallonmousse

Manjarimousse*

Passionsbavva

Skogsbärsmousse

Citrondaquise

Kalamansikräm

Blåbärsmousse

Guanajamousse*

Rabarber- & jordbuggskompott

Bärkompott

Bahibemousse*

Hallonpanacotta

* Olika typer av chokladsorterBOTTNAR

Våra tårtor brukar bestå av en typ av botten. Men om extra lyxig bas önskas kan två olika bottnar kombineras. Sockerkaka är en klassisk och luftigare botten och brownie är ett smakrikare alternativ. Exempel på kombinationer är en brownie & en chokladsockerkaka eller en citrus & en sockerkaka. Båda kombinationerna är vanliga och väl uppskattade av våra kunder.

Sockerkaka

Citrussockerkaka

Blondiebotten bestående av pistagenötter

Chokladsockerkaka

Brownie med nötter

Brownie utan nötterPROVSMAKNING

Vi erbjuder provsmakning en gång i månaden när efterfrågan finns. Vi skapar då ett antal alternativ med olika bottnar och fyllningar. Vilka smaker som kommer att finnas tillgängliga annonseras cirka en vecka innan provtillfället. För att ta del av smakprovningen krävs en föranmälan. Det går bra att maila oss eller kontakta oss via telefon om intresse finns. Önskas någon speciell fyllning eller botten får man gärna framföra detta. Dock kan vi inte lämna några garantier om era önskemål. I en provsmakning ingår vanligtvis fyra olika bitar tårta och kostar då 300 kr. Vid provsmakningstillfället är man välkommen till oss under avtalad tid för att hämta upp smakproverna. Tårtbitarna får sedan följa med hem och avnjutas i lugn och ro.

Ni kan anmäla er till nästa provsmakning här.
KONSULTATION

Vi erbjuder konsultation till er som önskar. Här har ni möjlighet att berätta för oss vad ni har för tankar och ideér och tillsammans skapar vi er drömtårta. En konsultation tar ca 30-45 minuter och kostar 250 kr. Om ni väljer att beställa tårta från oss är konsultationen kostnadsfri och dras av från beställningen. Innan vi träffas vill vi gärna att ni funderar över samtliga punkter nedan. Ta gärna med inspirationsbilder eller maila dem till oss innan.

Antal gäster

Uppsättning

(ex. tårta-på-tårta eller stativ)

Färg/tema

Form på tårtan

Botten & fyllning

Design

(ex. socker eller färska blommor)

Överdrag

(ex. naked cake, sugarpaste, marsipan)

Allergier

Leveranssätt

(ex. hämtas på Tårtesset eller levereras till ett självkostnadsprisBETALNINGSINFORMATION

Betalning av din beställning sker i regel i samband med beställningen eller senast en månad innan leveransdatum. Det går bra att betala via vårt kontonummer på Swedbank, Bankgiro eller Swish. Vi har ingen kortläsare i butiken.

Kontonummer Swedbank: 8079, 74 182 904-8

Bankgiro: 478-1233

Swish: 1232360113
ÅNGERRÄTT & REKLAMATION

Vid köp av specialdesignade tårtor och andra livsmedel gäller särskilda regler för ångerrätt enligt gällande konsumentlagstiftning. Observera därför att enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) gäller ingen ångerrätt för specialtillverkade produkter som anpassats efter kundens önskemål samt för livsmedel som snabbt kan försämras. Detta innebär att du inte kan ångra ditt köp av en specialdesignad tårta efter att den har levererats.

Om det finns ett fel på tårtan efter leverans måste detta anmälas skyndsamt. Vi strävar alltid efter att åtgärda fel som vi har ansvar för så fort som möjligt. Fel som uppstår till följd av kundens hantering av tårtan efter leverans ansvarar vi inte för. Det är också viktigt att en betydande del av tårtan kvarstår vid reklamation för att vi ska kunna bedöma problemet.
VANLIGA FRÅGOR

Det är svårt att säga hur långt innan bokningen måste göras för att vi ska kunna leverera tårtorna. Under högsäsongen maj-sept är vi alltid fullbokade och under denna tid krävs mer framförhållning än exempelvis under vinterhalvåret.

Priset på våra tårtor varierar beroende på vilken typ av tårta det är och tårtans design. Om ni vill veta vad just er tårta skulle kosta är ni välkomna att höra av er till oss för mer information.

Kostnaden för leveransen varierar beroende på avstånd samt eventuell broavgift (till Danmark). Leveransen utgår från Tårtesset i Staffanstorp. Ett prisexempel är leverans till centrala Malmö som kostar 350 kr.

Vi kan göra ägg-, gluten-, laktos-, nöt- och mandelvänliga tårtor. Dock är det viktigt att poängtera att det finns nötter, mandel och gluten i vårt bageri vilket gör att vi inte kan garantera att det inte finns spår av dessa produkter i tårtorna. Kontakta gärna oss för mer information om ditt önskemål.

Om avbokning av tårtor sker inom två veckor innan leveransdatum debiteras kunden 25% av priset för vanliga tårtor och 75% för bröllopstårtor. Avbokning mindre än fem dagar innan debiteras hela tårtan.